Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ), orman yangınlarına dikkat çekmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla Yapraklı ilçesinde “Ateşe Değil, Doğaya Yakın Ol!” sloganıyla doğa yürüyüşü düzenledi. Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliğe yerli ve uluslararası öğrenciler ile üniversite personeli katıldı.

Yapraklı Kaymakamlığı, Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Yapraklı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin de destek verdiği programda doğa, tarih ve çevre bilinci bir araya geldi.

550 YILLIK KOCA MEŞE ZİYARET EDİLDİ

Etkinlik, Karacaözü köyünde bulunan yaklaşık 550 yıllık Koca Meşe Anıt Ağacı’nın ziyaretiyle başladı. Yapraklı Kaymakamı İhsan Akbel’in de katıldığı programda ÇAKÜ Orman Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Bora İmal, anıt ağaçların ekolojik, tarihî ve sosyokültürel önemini anlattı. Orman İşletme Şefi Aziz Emre Yılmaz ise ağacın korunması için yürütülen bakım ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra tarihî Yapraklı Panayır Alanı’nı ziyaret eden katılımcılar, ÇAKÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Seren Çelebi’den alanın tarihçesini ve Anadolu’nun ticari ve kültürel yaşamındaki yerini dinledi.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYGULAMALI TATBİKAT

Çankırı’da Halk Eğitimi Merkezi Kursiyerlerinden Öğrencilere Eşofman Desteği!
Çankırı’da Halk Eğitimi Merkezi Kursiyerlerinden Öğrencilere Eşofman Desteği!
İçeriği Görüntüle

Katılımcılar, Yapraklı ormanları ve Ilgaz Dağları manzarası eşliğinde Hazım Dağlı Tabiat Parkı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında Prof. Dr. Serhat Ursavaş bölgenin bitki çeşitliliğini tanıtırken, Dr. Öğr. Üyesi Funda Oksay ormanların korunması için alınması gereken önlemleri anlattı.

Tabiat parkında Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeli bölgenin ekolojik özellikleri hakkında bilgi verdi. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise kene ve benzeri canlılara karşı korunma yöntemlerini, ısırık ve sokma durumlarında yapılması gerekenleri aktardı.

Yapraklı Orman İşletme Bölge Şefi Abdulhalim Demir ve ekibi de orman yangınlarıyla mücadele konusunda bilgilendirme yaptı. Program kapsamında katılımcılar, uygulamalı yangın söndürme tatbikatını izledi.

ETKİNLİK TOPLU FOTOĞRAFLA SONA ERDİ

Doğa yürüyüşünün ardından ÇAKÜ tarafından katılımcılara döner ve ayran, Yapraklı Kaymakamlığı tarafından ise çorba ikram edildi. Müzik ve oyunlarla devam eden etkinlikte öğrenciler keyifli vakit geçirdi.

Doğa, tarih ve çevre bilincini bir araya getiren program, Türk bayrağı ve ÇAKÜ flaması eşliğinde çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Kaynak: Haber Bülteni