Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ), TEKNOFEST Güneydoğu’da elde ettiği iki dereceyle teknoloji ve inovasyon alanındaki çalışmalarını bir kez daha ortaya koydu. Şanlıurfa’da düzenlenen festival kapsamında Akıllı Fabrika Sistemleri Programlama kategorisinde yarışan ÇAKÜ takımlarından NOVA Türkiye birincisi olurken, Yüksek Gerilim Takımı Türkiye ikinciliğini elde etti.

Türkiye’nin teknoloji, bilim ve inovasyon alanındaki en önemli organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST, bu kez Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde teknoloji meraklılarını Şanlıurfa’da buluşturdu. Festival kapsamında farklı kategorilerde gerçekleştirilen yarışmalarda öğrenciler geliştirdikleri projelerle dereceye girebilmek için mücadele etti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi de festivalde öğrencilerinin geliştirdiği projelerle yer aldı. Akıllı Fabrika Sistemleri Programlama kategorisinde yarışan ÇAKÜ ekiplerinden NOVA Takımı Türkiye birinciliğini kazanırken, Yüksek Gerilim Takımı Türkiye ikincisi oldu. Böylece üniversite, aynı kategoride iki farklı takımıyla Türkiye derecesi elde ederek dikkat çeken bir başarıya imza attı.

ÇAKÜ’nün TEKNOFEST’te elde ettiği dereceler, öğrencilerin yalnızca akademik eğitimle sınırlı kalmayıp proje geliştirme, yazılım, tasarım ve teknoloji üretme süreçlerinde de aktif rol aldığını ortaya koydu.

Rektör Karataş TEKNOFEST’te

Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST Güneydoğu’nun açılış programına ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mevlüt Karataş da katıldı. Festival alanında üniversitenin çalışmalarını inceleyen Karataş, ÇAKÜ takımlarının elde ettiği Türkiye birinciliği ve ikinciliği dolayısıyla öğrencileri tebrik etti.

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mevlüt Karataş, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarının üniversitenin vizyonu açısından önemli olduğunu belirterek, elde edilen derecelerin öğrencilerin proje üretme kapasitesini gösterdiğini ifade etti.

Karataş,

“Gençlerimizin başarısı, ÇAKÜ’nün bilim ve teknoloji alanındaki vizyonunun en güçlü göstergelerinden biridir. Öğrencilerimizin fikir üretmesini, proje geliştirmesini ve bu projeleri ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek teknolojilere dönüştürmesini önemsiyoruz. TEKNOFEST’te elde ettiğimiz Türkiye birinciliği ve ikinciliği, bu anlayışın ne kadar doğru bir istikamette ilerlediğini göstermektedir.” dedi.

Rektör Karataş ayrıca üniversite bünyesinde oluşturulan Millî Teknoloji Atölyeleri aracılığıyla TEKNOFEST takımlarına verilen desteğin sürdürüleceğini belirtti.

ÇAKÜ standı ziyaretçilerden ilgi gördü

Festival alanında E-7 No’lu stantta yer alan ÇAKÜ, üniversitenin bilim, teknoloji, inovasyon ve proje geliştirme alanlarında yürüttüğü çalışmaları ziyaretçilerle buluşturdu.

ÇAKÜ standında üniversitenin TEKNOFEST takımları tarafından geliştirilen projeler, öğrencilerin çalışmaları ve Millî Teknoloji Atölyeleri hakkında ziyaretçilere bilgi verildi. Özellikle çocuklar ve gençlerin üniversitenin teknoloji çalışmalarına ilgi gösterdiği belirtildi.

Festival süresince ÇAKÜ ailesi, farklı üniversiteler, kamu kurumları ve kuruluşların stantlarını da ziyaret ederek teknoloji alanında geliştirilen projeleri inceleme fırsatı buldu.

Çankırı’da Öğrenciler Bilimin İzinde Buluştu!
Çankırı’da Öğrenciler Bilimin İzinde Buluştu!
İçeriği Görüntüle

Hedef yeni teknoloji projeleri

TEKNOFEST Güneydoğu’da kazanılan iki Türkiye derecesinin ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin öğrencilerin teknoloji alanındaki çalışmalarına yönelik desteğini sürdürmesi planlanıyor.

Üniversite bünyesindeki Millî Teknoloji Atölyeleri ile öğrencilerin proje geliştirme, prototip hazırlama, test süreçlerini yürütme ve yarışmalara hazırlanma çalışmalarına katkı sağlanması hedefleniyor.

ÇAKÜ’nün TEKNOFEST’teki Türkiye birinciliği ve Türkiye ikinciliği, üniversitenin öğrencilerini bilim ve teknoloji üretim süreçlerine dahil eden çalışmalarının sonuçlarından biri olarak öne çıkarken, üniversitenin önümüzdeki dönemlerde de ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarında yeni dereceler hedeflediği bildirildi.

Kaynak: Haber merkezi