ÖZEL HABER/ Çankırı’nın Orta ilçesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı devam eden Çankırı Gazozu fabrikası, yeni yatırımlar ve projelerle gündeme gelmeye devam ediyor. Orta Belediye Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalarda bulunuldu.
Toplantıya Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, OSB Müdürü Hanefi Gönül ve Çankırı Gazozu’nun ortaklarından Aybars Şentürk katıldı.

Fabrika Çalışmaları Devam Ediyor
Toplantıda konuşan Aybars Şentürk, Çankırı Gazozu fabrikasının yapım sürecinin planlandığı şekilde ilerlediğini belirterek, üretim kapasitesinin geniş tutulacağını ifade etti. Fabrikada hem plastik şişe hattı hem de teneke üretim hattının bulunacağını açıklayan Şentürk, tesisin modern üretim altyapısına sahip olacağını vurguladı.
Yatırımın sadece gazoz üretimiyle sınırlı kalmayacağını dile getiren Şentürk, farklı ürünler üzerinde de çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
“Çankırı’nın Yerli Kolası Geliyor”
Açıklamasında sürpriz bir projeyi de paylaşan Şentürk, Çankırı için yeni bir ürün geliştirdiklerini duyurdu.
“Burada ilk defa bir sürpriz açıklıyorum” diyen Şentürk, “İnşallah Çankırı’nın kendine ait yerli ve milli bir kolası olacak. Bunun üzerine de çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Bu açıklama, toplantıya katılanlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Bölge Ekonomisine Katkı
Orta OSB’de hayata geçirilen yatırımın, ilçe ekonomisine ve istihdama önemli katkı sağlaması bekleniyor. Fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte hem yeni iş imkanlarının oluşacağı hem de Çankırı’nın yerli markalarının güçleneceği değerlendiriliyor.
Yerli üretim vurgusuyla dikkat çeken proje, Çankırı’nın sanayi alanında gelişimine katkı sunarken, markalaşma sürecinde de önemli bir adım olarak görülüyor.





