Bursa’da bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Geleneksel Börek Yeme Yarışması, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda büyük bir heyecanla gerçekleşti. Yarışmaya katılan onlarca yarışmacı, 5 dakika içerisinde mümkün olan en fazla böreği yemek için kıyasıya mücadele etti. Havanın 35 derece olduğu sıcak bir günde düzenlenen yarışmada, yarışmacılar ağızlarına tıktıkları börekleri yutabilmek için büyük çaba sarf etti. Bazıları baygınlık noktasına gelirken, ellerine aldıkları böreklerle masanın üzerine çıkarak seyircilerden tezahürat aldı. Renkli ve heyecan dolu görüntülere sahne olan yarışmada, üç yarışmacı 11’er metre börek yedi. Ancak kazananı belirlemek için 'VAR' kararı verildi. Yarışmacıların yemeden geride bıraktığı böreklerin ağırlığı hassas terazi ile ölçüldü.

En az börek bırakan Ali Kılıç, 584 gramlık farkla birinciliği elde etti ve 10 gram altınla ödüllendirildi. İkinci olan Fatma Arslan 624 gram börek bırakırken, üçüncü Uğur Dündar 700 gramlık börek bıraktı. Yarışmacılar, dereceye girebilmek için günler öncesinden hazırlık yaptıklarını açıkladı. İkincilik elde eden Fatma Arslan, yarışma sabahı abur cubur yemesinin kendisini olumsuz etkilediğini belirtti.

Organizasyonu düzenleyen İkizler Börek Tambu’nun sahibi Hasan Acar, bu yılki yarışmanın Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alan dünyanın en uzun börek yeme yarışması olduğunu belirtti. Yaklaşık 8 kilo börek tüketilen yarışmada toplam 1 ton börek vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Acar, kazanan yarışmacıya 10 gram altın verdiklerini, önümüzdeki yıl bu ödülün 25 grama çıkacağını söyledi. Ayrıca, Acar “Tambu” markasıyla tandırda börek salonu açılışını da gerçekleştirerek, vatandaşlara 1 ton kol böreği ikram etti. Bursa’da börek severler, bu organizasyonla hem yarışmanın heyecanını yaşadı hem de tadına doyulmaz lezzetlerle buluştu.

Kırıkkale'de Ormanlara Giriş Yasaklandı! İşte Detaylar Kırıkkale'de Ormanlara Giriş Yasaklandı! İşte Detaylar

Kaynak: İhlas Haber Ajansı