BOLU'DA MANTAR SEZONU BEREKETLİ BAŞLADI
Bolu’da etkili olan sonbahar yağmurları, doğaseverlerin dört gözle beklediği mantar sezonunu hareketlendirdi. Özellikle Avdan Köyü çevresindeki ormanlarda yoğunluk yaşanırken, doğayı seven vatandaşlar sepetlerini kanlıca mantarı ile dolduruyor.
Mantar toplamak için cross motoruyla ormana giden Muhammed Sarıkaya, yaptığı tek seferde dört sepet dolusu, yaklaşık 25 kilo mantar topladı. Sarıkaya, dağlık alandaki keşiflerinde ormanın derinliklerine inerek verimli bir sezon geçirdiğini söyledi.
Her yıl bu dönemde mantar toplamaya çıktığını belirten Sarıkaya, “Bu yıl yağışlar bol oldu, ormanlar bereketlendi. Mantar sezonu şimdiye kadar gördüklerim arasında en verimlilerinden biri” dedi.
Bolu’nun yüksek kesimlerinde özellikle kanlıca ve çıntar mantarı gibi türlerin bol miktarda yetiştiğini belirten doğaseverler, bölgenin hem ekonomik hem de turistik açıdan hareketlendiğini ifade ediyor.
Uzmanlar ise doğada mantar toplarken dikkatli olunması gerektiğini, zehirli türlerle karıştırılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.
Sonbaharın renklerine bürünen Bolu ormanları, hem doğa fotoğrafçıları hem de mantar meraklıları için keyifli bir keşif rotası oluşturuyor.