ÖZEL HABER/Şabanözü’nde Yaren kültürünün yaşatılmasına yönelik önemli bir buluşma gerçekleşti. Şabanözü Yaren Başağaları İsmail Büyüköz ve Yakup Koçak ile beraberindeki Yaren ağaları, Şabanözü Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Faik Özcan ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, kazasız belasız tamamlanan Yaren dönemi dolayısıyla karşılıklı iyi dilekler paylaşıldı.
Ziyaret kapsamında Yaren geleneğinin geleceği, genç nesillere aktarılması ve kültürel değerlerin korunması üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, Yaren kültürünün sadece bir gelenek değil; aynı zamanda dayanışma, kardeşlik ve toplumsal birlikteliğin önemli bir sembolü olduğunu vurguladı. Belediye binasında gerçekleşen buluşmada geçmiş dönem Yaren sofralarında kurulan dostlukların devam etmesi temennisi dile getirildi.
Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan da ziyaretin ardından yaptığı açıklamada,
“Yaren kültürü, ilçemizin en önemli değerlerinden biridir. Bu köklü geleneğin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Yaren başağalarımızın ve ağalarımızın nazik ziyaretleri bizleri memnun etti. Tamamlanan Yaren döneminin kazasız belasız geçmesi hepimiz için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bu tür buluşmaların artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonunda karşılıklı teşekkürler iletilirken, Yaren geleneğinin gelecekte de aynı dayanışma ruhu ile sürdürüleceğine yönelik güçlü mesajlar verildi. Şabanözü’nde kültürel mirasın korunmasına yönelik bu tür buluşmaların önümüzdeki süreçte de devam etmesi bekleniyor.




