İnegöl’de bir okulda yaşanan olay, öğretmen ve öğrencilerin örnek dayanışmasını gözler önüne serdi. Teknik arıza nedeniyle bozulan asansör yüzünden katta mahsur kalan bedensel engelli öğrenci için okul yönetimi ve öğrenciler harekete geçti.

Direksiyon Başında Uyudu, Ortalık Savaş Alanına Döndü!
Direksiyon Başında Uyudu, Ortalık Savaş Alanına Döndü!
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre, okulda eğitim gören bedensel engelli öğrenci, asansörün devre dışı kalması nedeniyle bulunduğu kattan aşağı inemedi. Durumu fark eden Müdür Yardımcısı Abdullah Akgüneş, hiç vakit kaybetmeden öğrencisinin yardımına koştu.

Öğrenciyi tekerlekli sandalyesinden dikkatlice alan Akgüneş, öğrencisini sırtına alarak merdivenlerden güvenli şekilde aşağı indirdi. O anlar okulda bulunanların takdirini topladı.

Öğretmenin bu davranışına öğrenciler de kayıtsız kalmadı. Diğer öğretmenlerin desteğiyle birlikte öğrencinin tekerlekli sandalyesi, sınıf arkadaşları tarafından el birliğiyle alt kata taşındı. Okul koridorlarında yaşanan yardımlaşma anları, görenleri duygulandırdı.

Yaşanan olay sonrası açıklama yapan Okul Müdürü Zafer Kahraman, öğretmen ve öğrencilerin örnek davranış sergilediğini belirtti.

Kahraman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gelecek nesillerin teminatı öğrencilerimize anne-baba şefkatiyle yaklaşan öğretmenlerimize, arkadaşını yalnız bırakmayan ve yardım etmeye çalışan öğrencilerimize gönülden sevgi ve muhabbetlerimizi gönderiyoruz. İyi ki varsınız” ifadelerine yer verdi.

Okulda yaşanan dayanışma örneği, sosyal medyada da çok sayıda kullanıcı tarafından takdirle karşılandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı