Almanya, yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip bir Avrupa ülkesidir. Resmi ismi Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da yer almaktadır. Almanya, sosyal açıdan çok yönlü bir ülkedir. Burada boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz çok sayıda aktivite bulunmaktadır. Örneğin Almanya'da birçok halkevi vardır, burada dans ve dil eğitimi gibi yetişkinlere yönelik birçok alanda kurs bulunmaktadır.

Öte yandan Almanya'da ortak ilgi alanlarına ve ortak amaçlara sahip insanların bir araya geldiği dernekler ve kulüpler bulunmaktadır. Burada insanlar boş vakitlerini müzik derneklerinde, spor derneklerinde, aşçılık kulüplerinde veya bilgisayar kulüplerinde değerlendirebilir.

Toplam ciro yıllık bazda %66,8 arttı Toplam ciro yıllık bazda %66,8 arttı

Pexels Photo 1128416Almanya'da çalışma izni olan kişiler, interntten, gazeteden veya iş ve işçi bulma kurumundan iş ilanlarına göz atabilir. Gazetelerde genelde yalnızca bulunduğunuz bölgedeki ilanları görebilirsiniz ancak ilanlar günceldir. Bunun aksine internetteki ilan sayısı çok daha fazla olsa da güncel olmayabilir. Öte yandan Almanya'da Job-Center isimli bir danışmanlık hizmeti bulunmaktadır. Bu hizmetten yararlanarak kendinize uygun bir iş bulabilirsiniz.

Almanya'da ev ihtiyacınız için internetten bakılan ilanlarda genellikle kiranın ne kadar olduğu belirtilir. Fakat burada belirtilen miktar, yalnızca aylık kirayı gösterir. Kiraya ek olarak su parası, merdiven temizliği ve çöp toplama parası gibi masraflar olacaktır. Almanya'da bulunan her binanın ödeme sistemi farklı olduğundan, bu konuları detaylı olarak ev sahibinizle görüşmeniz gerekir.

Almanya'da asgari ücret

Avrupa'da 2024 yılında asgari ücretin satın alma gücünün en yüksek olduğu ülke Almanya'dır. Bu doğrultuda Almanya'da asgari ücret bin 883 Euro'ya denk gelmektedir. 

Almanya'da şehir merkezinde bulunan bir dairenin kirası bin Euro'dan başlarken, diğer şehirlerde 700 Euro civarındadır. Almanya'da yaşayan vatandaşların giderlerinin büyük kısmı barınma masrafına gitmektedir.

Almanya’da yemek ve market alışverişi giderleri de aile bütçesinde önemli yer kaplamaktadır. Ortalama bir hane halkı için aylık market harcaması 250 ila 400 Euro arasında değişmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi