Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Alaca ve İskilip ilçelerinde uyuşturucuya yönelik düzenlediği iki ayrı operasyonda çok sayıda kenevir bitkisi ve esrar ele geçirdi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgilere göre, jandarma ekipleri uyuşturucu madde imal ve ticaretini önlemek amacıyla Alaca ve İskilip’te önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Yapılan adli aramalarda, yasa dışı ekilmiş 152 kök Hint keneviri, 4 kilo 602 gram kubar esrar ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
Operasyon kapsamında yakalanan 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelilerden 2’sinin tutuklanmasına karar verirken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Çorum İl Jandarma Komutanlığı’nın uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının aralıksız süreceği bildirildi.