AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, yapımı devam eden deprem izolatörlü 400 yataklı devlet hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vereceği müjdesini verdi.

Bu gelişmenin Çankırı’da büyük bir sağlık yatırımı olduğunu ve bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini büyük ölçüde artıracağını belirten Koray Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu’na teşekkür etti.

Konuyla ilgili bir açıklamalarda bulunan Koray Erdoğan, "Bugün Grup Başkan Vekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu ile birlikte Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile görüştük. Görüşme sonunda kendisinden müjdeyi aldık. Yapımı devam eden yeni devlet hastanemiz, eğitim araştırma hastanesi olarak hizmet verecek." İfadelerinde bulundu.

ÇANKIRI DEVLET HASTANESİ 3. BASAMAK HASTANE OLUYOR
Üçüncü basamak hastaneler, sağlık hizmetlerinde en yetkili konumda olan, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Özel Dal Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Üniversite Hastaneleri olarak bilinmektedir.

Çankırı’da Eylül Ayında 527 Yeni Araç Trafiğe Kayıt Oldu Çankırı’da Eylül Ayında 527 Yeni Araç Trafiğe Kayıt Oldu

Yeni araştırma hastanesi, tamamlandığında modern tıbbi cihazlar ve geniş uzman kadrosu ile Çankırı’ya ve bölge halkına ileri düzeyde sağlık hizmetlerinin yanında il dışı hasta sevkleri de son bulmuş olacak. Ayrıca bu hastanenin eğitim ve araştırma faaliyetlerine de ev sahipliği yapacak olması, sağlık çalışanlarının eğitimine de katkıda bulunacak.

Çankırı vatandaşları, bu haberi mutlulukla karşılarken, yeni hastanenin açılışı için sabırsızlanıyor. Yerel yönetimler ve sağlık kurumları, hastanenin en kısa sürede tamamlanması ve hizmete açılması için çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

HASTANELERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR
AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan ayrıca Çankırı Devlet Hastanesine MR cihazı ile Kurşunlu ve Orta Devlet Hastanesine Panoramik Diş Röntgen Cihazı, Şabanözü Devlet Hastanesine dijital röntgen cihazı tedarik edileceğini duyurdu. Çankırı Merkez ve ilçelerinde bulunan doktor eksikliğinin tamamlanmasının yanında Çankırı Merkez ve Çerkeş, Kurşunlu, Atkaracalar, Eldivan ilçelerine de uzman doktor ataması yapılacağını açıklayan Erdoğan, Çankırı Devlet Hastanesinin tıbbi cihaz ve cerrahi aletler alımı için toplamda 11 milyon 738 bin 928 TL’lik ödenek aktarılacağını da açıkladı.

Kaynak: Haber Bülteni