Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, kurumlar arası iş birliği kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) 52. Şube Müdürlüğü personeline yönelik kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirdi. Programda, yangın ve afet farkındalığını artırmak amacıyla teorik bilgilerle desteklenen uygulamalı eğitimler sunuldu.

Eğitimlerin ilk aşamasında, yangın ve doğal afetlere karşı temel bilgi, farkındalık ve hazırlık düzeyinin artırılması hedeflendi. Katılımcılar, olası bir yangın anında yapılması gerekenler, tahliye prosedürleri, bireysel güvenlik önlemleri ve acil durum planlaması konularında bilgilendirildi.

Programın uygulamalı kısmında ise senaryo gereği bir yangın tatbikatı düzenlendi. Yangın alarmının ardından başlatılan tahliye sürecinde, katılımcılar organize bir şekilde binayı tahliye etti. AFAD ekiplerinin koordinesiyle gerçekleştirilen tatbikatta, yangına ilk müdahale prosedürleri de başarıyla uygulandı. Tatbikat boyunca gösterilen dikkatli ve bilinçli hareketler, eğitimlerin ne denli etkili olduğunu gözler önüne serdi.

Çankırı Belediyesi’nden 16 Villa Arsası Açık Artırma ile Satışa Çıkıyor Çankırı Belediyesi’nden 16 Villa Arsası Açık Artırma ile Satışa Çıkıyor

Çalışanların olası acil durumlara karşı hazırlıklı olmasının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan AFAD yetkilileri, bu tür eğitimlerin düzenli aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi