ÖZEL HABER/28 ve 30 Haziran tarihlerinde Çankırı’nın Eldivan ilçesinde Her yıl Geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 30.cusu yapılması planlanan Eldivan Kiraz ve Spor Festivali tasarruf tedbirlerine takıldı. 17 Mayıs 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’nın 2024/7 sayılı Tasarruf Tedbirleriyle İlgili yayınladığı Genelgesinde belediyelerin etkinlikleri hakkında ki tasarruf tedbirinden 30.cu Eldivan Kiraz ve Spor Festivali’de nasibini aldı. 
Tedbirler kapsamında Belediye bütçesinden kullanarak festival ve etkinlik yapılamaması kararı 30.cusu düzenlenecek olan Eldivan Kiraz ve Spor Festivali’nin iptal edilmesine sebep oldu.

35632

Tasarruf tedbirlerinden sebep Eldivan Kiraz Festivali’nin yapılamayacağını söyleyen Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, www.cankiri haber.net ‘e yaptığı açıklamasında, “Bu sene otuzuncusunu yapmayı planladığımız Kiraz Festivali olacaktı. Cumhurbaşkanlığımızın tarafından yayımlanan tasarruf tedbirleri kapsamında festivali bu yıl gündemimizden çıkardık.” Dedi.

Kiraz Aa 1604273

Bu yıl Kiraz Festivali Yerine Hacı Murad-ı Veli’yi anma etkinliklerini yapacaklarını belirten Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, “Bulduğumuz sponsorların kaynakları ile kamudan kaynak aktarmadan Hacı Murad-ı Veli’yi anma etkinliklerini yapacağız. Festivale göre daha kolay oluyor. Daha ufak etkinlik olduğu için. Vatandaşlarımız Hacı Muradı Veli'yi yapıyor da fesvitali neden yapmıyorsunuz? Diyebilir. O Neden girmiyor bu kapsama diye. Hacı Muradı Veli Hazretleri ile ilgili programlarda sponsor bulmak çok daha kolay olduğu için belediye bütçesi olmadan rahatlıkla gerçekleştireceğiz.” İfadelerinde bulundu.

Hisarcıkkayı köy muhtarı son yolculuğuna uğurlandı Hisarcıkkayı köy muhtarı son yolculuğuna uğurlandı

I M G 20190622 144433

Kaynak: Burak Kaya