ÖZEL HABER/ Hediye, merak, doğum günü yada karne hediyesi olarak sahiplenilen hayvanlar mama fiyatlarının artması yada çeşitli sebeplerden dolayı sokağa salınmaya başlandı.

"Günümüzün en büyük meselelerinden biri köpekler ve kediler, sokağa atılan veya atılmak zorunda kalınan patili dostlarımızdır." diyen FCI Uluslararası ismi hakkına sahip olan Çankırılı köpek yetiştiricilerinden Yüksel Yıldırım, ‘’Bunların en büyük sebeplerinden biri fahiş fiyatlarla zam yapılan mama fiyatlarıdır. Mama fiyatları bundan iki, üç sene önce 100 lira iken şu an en ucuz, kalitesiz ve yenmeyen bir mama 500-600 lira fiyatlarında. Köpeklerin yiyeceği bir mama 1000 lira yada üzerinde. Buna dayanaraktan insanların mama almakta zorlandığı kendi geçimlerinde idare ettirmek zorunda oldukları için en kolay çözümü köpekleri sokaklara bırakmak oluyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan çipleme işlemi buna bir çözüm olmamıştır. Çözüm olduysa da çok düşük bir oranda çözüm olmuştur. Daha sonra köpekler sokaklarda başı boş gezmeye başladı ve sayıları gittikçe artıyor. Mama fiyat bir an önce aşağı çekilmesi, düşürülmesi yetkililerden ricamız. Buna bir çözüm bulunmalı. Son olarak eklemek istediğim de bu mama fiyatlarından hariç sokağa atılan patili dostlarımızın sokağa atılma nedeni de heves olarak alınmasıdır. Bir karne hediyesi veya da bir doğum günü hediyesi olarak alınan patili dostlar heves geçildiğinde veyahut da ufakken alınıp, büyüdüğünde evde sıkıntı, besleme yerinde sıkıntı yaşandığından dolayı sokağa atılıyor. Bu konuya da ayriyeten değinmek istiyorum. 
Patili dostlar bir candır. Heves olarak beslenmez, evlat olarak beslenilir.’’ şeklinde konuştu.

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Özcan Erel’den ÇAKÜ’ye Önemli Ziyaret TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Özcan Erel’den ÇAKÜ’ye Önemli Ziyaret

Whatsapp Image 2024 05 25 At 12.58.11 Copy

Kaynak: Burak Kaya