ÖZEL HABER/Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Eldivan Kadıoğlu Anaokulu tarafından hazırlanan program, renkli görüntülere sahne oldu. Yerli üretimin önemini küçük yaşlarda benimsetmeyi amaçlayan programa; Eldivan Kaymakamı Sayın Zeliha Uz, daire amirleri ve belediye meclis üyeleri katılım sağladı.

Programda öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve etkinlikler ilgiyle izlendi. Miniklerin yerli malı kullanımına dikkat çeken sunumları, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Yerli üretimin, ülke ekonomisi ve sürdürülebilir kalkınma açısından taşıdığı önemin vurgulandığı etkinlikte, çocukların bilinçli bireyler olarak yetişmesine katkı sunan mesajlar verildi.

Etkinlik kapsamında, Eldivan’ın coğrafi işaretli lezzeti olan Eldivan yağlı çöreği de tanıtıldı. Katılımcılar, öğrencilerle birlikte bu yöresel ürünü yapma fırsatı bularak, hem kültürel mirasa sahip çıkmanın hem de yerli üretimi desteklemenin mutluluğunu yaşadı. Yerel ürünlerin tanıtımına katkı sunan bu uygulama, programın en dikkat çeken anlarından biri oldu.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenler, öğrenciler ve aileler tebrik edilirken, Yerli Malı Haftası’nın çocuklarda üretim bilinci oluşturma açısından önemli bir kazanım olduğu ifade edildi. Etkinliğin sonunda, yerli üretimi teşvik eden bu tür programların artarak devam etmesi temennisinde bulunuldu.

Eldivan’da üretim kültürünü güçlendirmeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanırken, yerel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, program sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yerli Malı Haftası, çocuklarımıza üretmenin, paylaşmanın ve kendi değerlerimize sahip çıkmanın önemini anlatmak açısından çok kıymetlidir. Bugün burada minik yavrularımızın hazırladığı etkinlikleri izlemek bizlere umut verdi. Coğrafi işaretli Eldivan yağlı çöreğimizin tanıtılması ise ilçemizin kültürel zenginliğini gelecek nesillere aktarmak adına çok anlamlıdır. Üreten, değerlerine sahip çıkan bir Eldivan için çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel programda emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum.”

Aile Faciası: Baba İki Çocuğunu Katledip İntihar Etti
Aile Faciası: Baba İki Çocuğunu Katledip İntihar Etti
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Büşra İlayda Abdullahoğlu