Türk Yazar ve Psikolog Azra Kohen, 1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Tam adı Akilah Azra Sarızeybek Kohen, gerçek adı ise Özge Azra Sarızeybek olan ünlü yazar, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nü bitirdikten sonra üniversite eğitimine Kanada Ottawa Üniversitesi Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi Bölümü'nde devam etti.

İyi seviyede İtalyanca ve İngilizce bilen Kohen, Liverpool Üniveristesi'nde Davranış Bilimleri dalında uzmanlık yaptı. Asıl adı Azra Sarızeybek olan ünlü yazarın Akilah ismi onun mahlası olarak biliniyor. Sarızeybek, 2001 yılında Sadok Kohen ile dünya evine girdikten sonra Kohen soyadını aldı ve 2009 yılında bir çocuk sahibi oldu.

Whatsapp Image 2024 05 31 At 12.43.32"Fİ-Çİ-Pİ" isimli üçlemesi ve "Aeden" ve "Gör Beni" isimli eserlerin yazarı olan Kohen'in "Fi" ve "Çi" isimli kitapları 2017 yılında dijital platformlarda dizi olarak yayınlandı.

Son günlerde gündemden düşmeyen Refah ile ilgili paylaşımlarıyla dikkat çeken Kohen, Filistin',n İsrail saldırılarında çocukları öne çektiğini ileri sürdü. Kohen'in tepki çeken paylaşımlarından sonra Online kitap alışveriş platformu olan "Kitapyurdu", Azra Kohen'e ait kitapları satıştan kaldırırdı. Kohen'in yayınevi Everest ise tepkiler sonrası Instagram'daki paylaşımlarını yorumlara kapattı.

Azra Kohen nereli?

Ünlü yazar Azra Kohen, İzmir doğumludur.

Cihan Çanak babası kim? Nereli, ne iş yapıyor? Cihan Çanak babası kim? Nereli, ne iş yapıyor?

Kaynak: Haber Merkezi