Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) tarafından hayata geçirilen "Üniversite-Sanayi Buluşmaları-Kahve Sohbetleri" etkinlik dizisinin ikincisi, üniversitenin Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Bu yılki buluşma, "Mühendisler İçin Üretken Yapay Zekâ Teknolojilerinin Kullanımı" başlığıyla düzenlenerek mühendislik alanında üretken yapay zekânın sunduğu yeni imkânları mercek altına aldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ESOGÜ ETTOM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ulutan, üniversite ve sanayi iş birliğinin Türkiye’nin kalkınmasında kilit rol oynadığını vurguladı. Ulutan, bu tür buluşmaların ortak aklı harekete geçirerek sürdürülebilir çözümlerin önünü açtığını belirtti.
Etkinlikte konuşan KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Tarık Yılmaz ise KOSGEB'in sunduğu destek programlarını ve sanayiye yönelik yeni fırsatları katılımcılarla paylaştı. Programın ana sunumu ise Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Mehmet Ay tarafından gerçekleştirildi. Ay, üretken yapay zekâ teknolojilerinin mühendislik uygulamalarında nasıl etkin şekilde kullanılabileceğine dair çarpıcı örneklerle sunumunu zenginleştirdi.
Yoğun ilgi gören soru-cevap bölümünde sanayi temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler arasında bilgi alışverişi sağlanırken, potansiyel iş birlikleri için ilk adımlar da atılmış oldu. ESOGÜ, akademik bilgiyle sanayiyi buluşturarak teknoloji odaklı gelişim vizyonunu güçlendirmeye devam ediyor.