Çankırı’da okul ve kurumlarda görev yapan personelin acil durumlara karşı hazırlıklı olması amacıyla yangınla mücadele ve söndürme eğitimi düzenlendi. Çankırı İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen program, hem teorik hem de uygulamalı aşamalardan oluştu.

Sokak Ortasında İki Can Aldı!
Sokak Ortasında İki Can Aldı!
İçeriği Görüntüle

İl Millî Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından yürütülen eğitime, yangınla mücadele, arama kurtarma ve tahliye ekiplerinde görevli personel katıldı. Eğitim kapsamında katılımcılara yangınların çıkış nedenleri, alınması gereken önleyici tedbirler ve yangın anında doğru müdahale yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Teorik anlatımların ardından gerçekleştirilen uygulamalı bölümde, personel yangın söndürme ekipmanlarını kullanma fırsatı buldu. Katılımcılar, olası bir yangın durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiğini sahada deneyimledi.

Programın son bölümünde yapılan tatbikatta ise kontrollü şekilde oluşturulan yangın ortamına müdahale edildi. Gerçeği aratmayan tatbikatla birlikte ekiplerin koordinasyonu ve müdahale kabiliyeti test edildi.

Düzenlenen eğitimle, okul ve kurumlarda görev yapan personelin olası yangınlara karşı daha hızlı ve etkili müdahale edebilmesi hedeflenirken, acil durumlara hazırlık seviyesinin artırılması amaçlandı. Yetkililer, benzer eğitimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi