Sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden Usta Oyuncu Ahmet Uğurlu, 2 Ağustos 1952 tarihinde Konya'da dünyaya gelmiştir. Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro eğitimi alan Uğurlu, burada sahne sanatlarına olan derin ilgisini ve yeteneğini geliştirmiştir. Uğurlu, sanat hayatı boyunca çok sayıda devlet tiyatrosunda rol almış, kendini göstermiştir.

Ünal Canbey kimdir? Nerelidir, tutuklandı mı? Ünal Canbey kimdir? Nerelidir, tutuklandı mı?

Whatsapp Image 2024 05 30 At 15.43.39Tiyatro sahnesindeki varlığını sinema ve televizyona da taşıyan Uğurlu, birçok önemli film ve dizide rol almıştır. Sinema kariyeri için dönüm noktası olan filmse Derviş Zaim'in yönettiği Tabutta Rövaşata'dır. Bu film sayesinde Uğurlu, hem ulusal hem de uluslararası alanda takdir toplamış ve çeşitli ödüller kazanmıştır.

Usta oyuncu; halk arasında oldukça beğeni toplayan "Eşref Saati", "Yol Ayrımı" ve "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" gibi birçok dizide rol almış, izleyicinin beğenisini kazanmayı başarmıştır.

Whatsapp Image 2024 05 30 At 15.43.48

Ahmet Uğurlu Nereli? 

Aslen Karamanlı olan usta oyuncu, babasının sağlık memuru olması nedeniyle ailesi ile birlikte Konya'ya taşınmış. Fakat ilkokul döneminde yine ailesiyle birlikte  Bursa'ya yerleşmiş ve gençlik yıllarını burada geçirmiştir​​​​.

Usta Oyuncu Ahmet Uğurlu öldü mü?

Usta Oyuncu Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti. Sevenlerini derinden sarsan haberi ise oyuncu Zafer Alagöz verdi. Alagöz'ün sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer alıyordu:

"Büyük sanatçı, değerli ağabeyimiz Ahmet Uğurlu’yu kaybettik. Çocukluğumuzun ve gençliğimizin, Çobanbey mahallemizin ilk aktörü.. Hepimizin ilham kaynağı…Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun.. Çok büyük kayıp."

Kaynak: Haber Merkezi