Konya Kulu’da Elektrik Kesintisinin Nedeni Şaşırttı: Sebep Sansar
Konya Kulu’da Elektrik Kesintisinin Nedeni Şaşırttı: Sebep Sansar
İçeriği Görüntüle

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde (DSİ) düzenlenen “Türkiye Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Projesi Lansmanı”nda önemli açıklamalarda bulundu. Lansman, program için hazırlanan kısa filmin izlenmesi ve açılış konuşmalarıyla başladı.

Bakan Yumaklı, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekerek, “Doğu Karadeniz’de 20-21 Eylül tarihlerinde bir aylık yağış miktarı 48 saatte düştü. Şükürler olsun ki can kaybı yaşanmadı” dedi. Yağış rejiminde mevsimsel kaymaların olduğunu, son 15 yılda düzensiz yağışların görüldüğünü ve Karadeniz ile iç bölgelerde taşkın ve kuraklık riskinin arttığını vurguladı.

Yumaklı, su politikalarına özel önem verdiklerini belirterek son 23 yılda su ve sulama yatırımlarına 3,4 trilyon lira kaynak aktardıklarını söyledi. “Sulanan araziler yüzde 50 arttı, su depolama kapasitesi yüzde 38 yükseldi ve 321 tesisi 2025 sonuna kadar hizmete alacağız” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı, taşkın erken uyarı sistemleri ile taşkın riskini azaltmaya yönelik teknolojik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Dünya Bankası ile iş birliği kapsamında 600 milyon dolarlık kaynakla Türkiye’nin dört bir yanına Taşkın Kontrol Tesisleri inşa edileceğini açıkladı.

Lansman, Bakan Yumaklı ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı