Çorum’un Osmancık ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde çok sayıda sürücüye idari işlem uygulanırken, toplam ceza miktarı 185 bin lirayı aştı. Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde 5-6 Aralık tarihlerinde düzenlenen uygulamalara 58 personelin katıldığı belirtildi. İlçe genelinde güvenliğin sağlanması ve trafik düzeninin korunması amacıyla oluşturulan ekipler, 4 farklı noktada aynı anda sabit yol kontrolü yaptı.
Denetimlerde yalnızca trafik değil, umuma açık alanlar da mercek altına alındı. Polis ekipleri 3 dernek lokali, 1 lokal ve 9 iş yerinde ruhsat, kimlik ve genel güvenlik taraması gerçekleştirdi. Yapılan saha çalışmalarında bin 592 kişi ve 414 araç sürücüsü sorgulanırken, kuralları ihlal ettiği veya belgelerinde eksiklik bulunduğu tespit edilen 26 sürücüye toplam 185 bin 442 TL tutarında trafik idari para cezası kesildi. Ayrıca denetimler sırasında şartları karşılamadığı belirlenen bir araç trafikten men edildi.

Uygulamada yalnızca trafik cezaları değil, farklı adli durumlar da tespit edildi. Sorgulanan kişiler arasında askerlik yoklama kaçağı olduğu belirlenen bir şahıs hakkında gerekli tebligat işlemleri yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini ve hem sürücülerin hem iş yeri işletmecilerinin kurallara uyması gerektiğini vurguladı.
Yetkililer, trafik güvenliği ve kamu düzeninin korunması için vatandaşların kurallara hassasiyetle yaklaşmasının önemine dikkat çekerek benzer uygulamaların süreceğini bildirdi.




