Gebze–Orhangazi–İzmir Otoyolu Bursa Kuzey Gişeleri’nde trafik güvenliğini tehlikeye atan sorumsuz bir sürücü, güvenlik kameralarına yakalandı. Hafif ticari aracın ters şeritte ilerlediği anlar saniye saniye kayıt altına alınırken, görüntüler üzerine jandarma ekipleri hızla harekete geçti.
Edinilen bilgilere göre olay, Bursa Kuzey Gişeleri’nde meydana geldi. Hafif ticari araç, gişelerden İstanbul istikametine giriş yaptıktan kısa bir süre sonra aynı noktadan tekrar geçiş yaptı. Sürücü, bu kez otoyolda ters yönden Bursa istikametine doğru seyrederek hem kendi canını hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye attı. Trafik akışına aykırı şekilde ilerleyen araç, büyük bir kazaya davetiye çıkardı.

Trafik güvenliğini hiçe sayan bu tehlikeli manevralar, otoyol üzerindeki güvenlik kameraları tarafından tespit edildi. Görüntülerin incelenmesi üzerine Otoyol Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sürücü kısa sürede belirlendi. Yapılan incelemenin ardından, sürücüye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-H (ters yönde araç kullanma) ve 34/B maddeleri kapsamında toplam 14 bin 929 lira idari para cezası uygulandı.
Bursa İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, trafik güvenliğini tehlikeye atan ve kamu düzenini bozan her türlü kural ihlaline karşı denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Açıklamada, otoyollarda yaşanabilecek en küçük ihlalin dahi ciddi kazalara yol açabileceğine dikkat çekilerek sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulunuldu.
Yetkililer, özellikle otoyollarda ters yön ihlallerinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirterek, vatandaşların benzer durumlarla karşılaşmaları halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunmalarını istedi.




