Çerkeş’te Birlik ve Beraberlik Vurgusu: Geleneksel Halk İftarında 3 Bin Kişi Buluştu Çerkeş’te Birlik ve Beraberlik Vurgusu: Geleneksel Halk İftarında 3 Bin Kişi Buluştu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde çırak olarak başladığı pastacılık mesleğinde ustalaşan ve girişimci kimliğiyle öne çıkan Gülşen Altılar, dört yıl önce kendi işletmesini kurarak kadın istihdamına katkı sunmaya başladı.

Tatlı ve kuru pasta üretimi yapan Altılar, 17 yıllık meslek deneyimiyle bugün yedi kadın çalışan ve bir erkek ustayla birlikte tatlı ve künefe imalatına devam ediyor. Kadınların üretimde daha fazla yer almasını amaçladıklarını vurgulayan Altılar, "Kadın isterse her şeyi başarabilir. Bu işletmeyi kurarken öncelikli hedefimiz kadın emeğini ön plana çıkarmaktı ve bunu başardık. Tatvan halkına destekleri için teşekkür ediyorum. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi.

İlerleyen dönemde işletmesini büyütmeyi hedeflediğini belirten Altılar, daha fazla kadına iş imkânı sunarak kadın girişimciliğini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı