Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, Anadoludakiler platformu, dijital ortamda ülkemizin topraklarının zenginliğini paylaşarak yerel üreticileri desteklemeyi, geleneksel kültürümüzü yaşatmayı ve yerel potansiyelleri keşfetmeyi amaçlıyor. Platform üzerinde bereket, birikim ve beceri temaları altında bölgesel zenginliklerin tanıtımı yapılıyor.

Açıklamada, TRB2 Bölgesi’nde yer alan Bitlis, Muş, Hakkari ve Van illerinin geleneksel ürünleri ve zenginliklerinin tanıtımı yapıldığı belirtilerek, Van için tir buğdayı, otlu peynir, savat işlemesi; Bitlis için meyan kökü, Adilcevaz ceviz reçeli, harik; Muş için kenger, çorti turşusu, boncuklu iğne oyası; Hakkari için maş fasulyesi, çirek peyniri, Hakkari kilimleri ve parzûn gibi ürünlerin platformda yer aldığı vurgulandı. Platforma içerik yükleme sürecinin devam ettiği ve bölgede bulunan diğer kültürel zenginliklerin de ilerleyen süreçte tanıtılacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek olan SOGEP - Anadoludakiler programına ilişkin proje teklif çağrısının başladığı ve detaylı bilgilerin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan alınabileceği bildirildi.

Çankırı'da Heykeller Bakıma Alındı: Atatürk Anıtı İlk Sırada Çankırı'da Heykeller Bakıma Alındı: Atatürk Anıtı İlk Sırada

Kaynak: İhlas Haber Ajansı