Kastamonu’da Atabey İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulan sanat eserlerinin yer aldığı sergi büyük beğeni topladı. Öğrencilerin yıl boyunca teknoloji ve tasarım ile görsel sanatlar derslerinde hazırladığı tablolar, maketler ve yazım çalışmaları okulda açılan sergide sergilendi.
Sergide özellikle atık malzemelerden yapılan tablolar dikkat çekti. Öğrencilerin emekle ortaya koyduğu eserler, öğretmenler ve veliler tarafından ilgiyle incelendi. Tabloların yanı sıra, ekskavatör ve rüzgar değirmeni gibi maketler de sergide yer aldı.
Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Aynur Bilgin, çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünü yaptığı sıfır atık projesi kapsamında hazırlandığını belirtti. Bilgin, “Öğrencilerimizle birlikte atık kâğıtlardan tablolar oluşturduk. Aynı zamanda küçük elektronik projeler de geliştirdik. Bu sayede hem çevre bilinci hem de teknolojik beceriler kazandırıyoruz” dedi.
Okul Müdürü Erol Çangır ise serginin bir yılın emeği olduğunu vurgulayarak, öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Sergi boyunca geri dönüşüm temalı projelerin yanı sıra hat sanatı ve resim çalışmaları da ziyaretçilerin ilgisini çekti.