Bolu’da D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi mevkiinde sabah erken saatlerde yaşanan araç yangını, sürücü ve çevredeki vatandaşlara panik dolu anlar yaşattı. Edinilen bilgilere göre, İstanbul istikametine doğru seyir hâlinde ilerleyen ve sürücünün kimliği ile araç plakası henüz öğrenilemeyen Fiat Tofaş marka otomobil, hareket hâlindeyken motor kısmından yoğun duman çıkarmaya başladı. Durumu fark eden sürücü, herhangi bir tehlikeye yol açmamak için aracı hemen emniyet şeridine çekerek kendini dışarı attı.
Saniyeler içinde alevlerin motor kısmını tamamen sardığı otomobil kısa sürede adeta bir alev topuna döndü. Yangını gören çevredeki sürücüler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, hızla büyüyen yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı ve tamamen söndürdü.

Yangın sonrası araçtan geriye sadece küle dönmüş bir iskelet kaldı. Olayda yaralanan kimsenin olmaması sevindirirken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Aracın elektrik aksamında meydana gelen bir arızanın yangına neden olabileceği değerlendiriliyor, ancak kesin sebep yapılacak teknik incelemelerle netlik kazanacak.
Trafikte kısa süreli aksamalara yol açan olay, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınırken, sabah iş trafiğine yansıyan tehlikeli anlar bölgedeki güvenlik kameraları ve vatandaşların cep telefonu kayıtlarına da yansıdı.




