Tarım ve Orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı’nın önderliğinde FAO nun almış olduğu kararlar doğrultusunda “2000 yılından bu yana, her 1 Haziran’da, süt sektörünün ekonomik kalkınmaya, çiftçilere ve beslenmeye katkısını tekrar hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla ülke genelinde ve Çankırı’da Dünya Süt Günü kutlanmaya devam ediyor.
Sütün dünya genelinde sağlıklı ve dengeli bir beslenmenin önemli olduğunu vurgulamak amacıyla kutlanan Dünya Süt günü çerçevesinde Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda program dzüenlendi. Çankırı İl Tarım Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri tarafından gerçekleştirilen eğitimde sütün vücudun gelişmesine olan katkısına, kemik ve diş oluşumundaki ve zihinsel gelişimdeki önemi vurgulandı.
Sütün barındırdığı vitaminler ve sağlık açısından önemine vurgu yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Ayşenur Dilek Benivar “Başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere herkesin vücudu için gerekli olan süt vazgeçilmez tek besin kaynağıdır. Kalsiyum, protein, A, D, E, K vitamini bakımından zengin olan süt ve süt ürünleri büyüme ve kemik sağlığının korunmasında çok yararlıdır. Bir birey günde en az iki bardak süt içmelidir.” diyerek günün önemini açıkladı.
Ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinden Gıda Mühendisi Eda Nur Demirtaş ve Ziraat Mühendisi İmran Akbaş tarafından öğrencilerle sütün önemi hakkında sohbet edildi. “Sağlık için Süt İçin” sloganlı pankartların açıldığı eğitimde katılım sağlayan öğrencilere süt ikram edilerek Dünya Süt Günü kutlandı.

Coşkunöz Eğitim Vakfı, Gençleri İş Hayatına Hazırlayacak Ücretsiz 11 Aylık Meslek Edindirme Programı Başlatıyor Coşkunöz Eğitim Vakfı, Gençleri İş Hayatına Hazırlayacak Ücretsiz 11 Aylık Meslek Edindirme Programı Başlatıyor

Kaynak: Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü