Okulda Şoke Eden Anlar Kamerada
Okulda Şoke Eden Anlar Kamerada
İçeriği Görüntüle

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik sürdürülen arama-tarama faaliyetleri sırasında metan gazına maruz kalarak şehit düşen 12 Mehmetçikten 6’sı, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Pençe Kilit Şehitleri Gözyaşlarıyla Uğurlandı (1)

6 Temmuz 2025 tarihinde, 852 Rakımlı Tepe’deki bir mağarada gerçekleşen operasyonda metan gazından etkilenerek şehit olan askerler için Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda hüzün dolu bir uğurlama töreni gerçekleştirildi. Törene katılan asker ve sivil yetkililer, şehitler için saygı duruşunda bulundu. Ardından şehitlerin özgeçmişleri okunarak dualar edildi.

Pençe Kilit Şehitleri Gözyaşlarıyla Uğurlandı (3)

Törende, Şehit İstihbarat Üsteğmen Ege Akar’ın naaşı İzmir’e, Şehit Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Abdurrahman Akdoğan’ın naaşı Malatya’ya, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı’nın naaşı Aksaray’a, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mahsun Yeşildemir’in naaşı Bitlis’e, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Kuşak’ın naaşı Balıkesir’e ve Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Güntekin’in naaşı İstanbul’a gönderildi.

Pençe Kilit Şehitleri Gözyaşlarıyla Uğurlandı (4)

Törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları, Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve çok sayıda askeri ve sivil yetkili katıldı.

Pençe Kilit Şehitleri Gözyaşlarıyla Uğurlandı (2)

Şehitlerin naaşları askeri uçaklara gözyaşları eşliğinde taşınırken, törende duygusal anlar yaşandı. Vatan uğruna canlarını feda eden kahraman askerler, dualarla memleketlerine uğurlandı. Milli Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diledi.

Pençe Kilit Şehitleri Gözyaşlarıyla Uğurlandı (5)

Pençe Kilit Şehitleri Gözyaşlarıyla Uğurlandı (7)

Pençe Kilit Şehitleri Gözyaşlarıyla Uğurlandı (6)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı