CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşme, Memleket Partisi Genel Merkezi’nde yaklaşık bir saat sürdü. Ziyarette ülke gündemi, bölgesel gelişmeler ve siyasi ittifak konuları değerlendirildi. En dikkat çeken mesaj ise “baba ocağı” vurgusu oldu.
CHP lideri Özgür Özel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Memleket Partisi’ne özel bir önem verdiklerini belirtti. Özel, “Tüm partileri ziyaret ettik. Ancak Memleket Partisi’nin bizim için farklı bir anlamı var. Biz Türkiye İttifakı diyoruz, baba ocağı diyoruz. Baba ocağının tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e aittir diyoruz. Herkesi bu ocağa davet ediyoruz. O ocağa en yakın parti de Memleket Partisi’dir” ifadelerini kullandı.
Özel’in bu çağrısı, İnce’ye dolaylı olarak CHP’ye dönme daveti olarak yorumlandı. Siyasi kamuoyunda yankı uyandıran bu mesaj, iki liderin arasındaki buzların erimeye başladığının sinyallerini verdi.
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise açıklamasında küresel krizlere ve bölgedeki gelişmelere dikkat çekti. “Bir yanda Rusya-Ukrayna savaşı, bir yanda İran-İsrail gerilimi... Bu zor dönemde kırgınlıkları geride bırakmalı, ortak iyiyi öne çıkarmalıyız. Bu nedenle bu ziyareti çok önemsiyorum,” dedi.
İnce, partisinin yetkili kurullarıyla konuyu istişare edeceğini ve en kısa sürede CHP lideri Özel’i iade-i ziyaretle ağırlayacağını belirtti.
Görüşme, uzun süredir ayrı siyasi yollarda ilerleyen iki genel başkan arasında diyaloğun yeniden kurulması açısından büyük önem taşıyor. CHP ile Memleket Partisi arasında ilerleyen süreçte daha kapsamlı iş birliği ve birlik mesajlarının gelmesi bekleniyor.








