Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde doğaya 100 adet keklik salımı gerçekleştirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) öncülüğünde yürütülen çalışmada bu yıl kekliklerin bırakılacağı alan olarak Derecik, Ocaklı ve Yumurcaklı mahalleleri arasındaki kırsal bölge seçildi. Doğaya bırakılan keklikler, özel kafeslerle doğal yaşam alanlarına taşındı.
Salım törenine DKMP bölge şefleri Sedat Acar ve Mustafa Yıldız’ın yanı sıra Tatkavaklı Avcılar Kulübü Başkanı Zafer Efe ve yönetim kurulu üyesi Ersin Eren de katıldı. Efe, kekliklerin koruma altına alındığını ve bölgenin yeni bir karar çıkana kadar ava kapalı olduğunu belirtti. Ayrıca, Bursa genelinde keklik avının tamamen yasak olduğunu hatırlattı.
Tatkavaklı Avcılar Kulübü Başkanı Zafer Efe, 2025 av sezonunun 23 Ağustos’ta bıldırcın, üveyik ve domuz avıyla başlayacağını duyurdu. Yasadışı avcılığa karşı olduklarını belirten Efe, sürdürülebilir avcılık için gerekli tüm çabayı gösterdiklerini ifade etti. Doğaya bırakılan kekliklerin korunması için bölge halkı ve avcılardan hassasiyet bekleniyor.