Halk arasında “met” olarak anılan uyuşturucu madde, özünde “Metamfetamin” olarak geçmektedir. Bu madde aslında dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu veya obezite tedavisi için kullanılırken; birtakım insanlar tarafından eğlence amacıyla kullanılmaktadır. 

Bir süre düzenli kullanımın ardından bağımlılık yaptığı gözlemlenen maddenin kullanıcıları ne diyor? Bu yazıda bu konuyu ele alacağız. 

Metamfetamin kullanan insanların yorumlarına göre bu maddenin bağımlılığı, diğer bir çok uyuşturucu maddeye göre çok daha fazla. Öte yandan kullanıcılar, bu madde enerji verdiği için tercih ettiklerini de dile getiriyorlar. 

Ayrıca metamfetamin kullanıcıları uzun yıllardır bağımlı olduklarını ve hiçbir koşulda bırakamadıklarını da ifade ediyor. Bireylerin çok genç yaşta metamfetamin kullanmaya başladıklarını, bu kadar genç yaşta kullanmaya başlamanın insan vücudu için son derece zararlı olduğunu da dile getirmekten kaçınmıyorlar.

Headache Pain Pills Medication 159211

Metamfetamin’in zararları

Metamfetamin, vücutta yüksek miktarda dopamin ve adrenalin salgıladığı için bağımlılık oranı oldukça yüksek bir maddedir. Bu maddenin etkisindeyken bireyler, normalden çok daha konsantredir fakat bu konstantre yalnızca bir nesne üzerine olduğundan olumlu değildir. 

Cem Özkök annesi kim? Nereli, ne iş yapıyor? Cem Özkök annesi kim? Nereli, ne iş yapıyor?

Bu maddeyi düzenli olarak kullanan bireylerde kan basıncı ve metabolizma yüksek seviyelere çıkar ve akabinde hızlı konuşma ve az yemek yeme gibi durumlar gözlemlenir. 

Bu maddeye bağımlı olmuş kişiler yukarıda bahsettiğimiz etkiler ortadan kalktığında bu etkilere tekrar ihtiyaç duyar ve bu şekilde bir kısır döngüye girerler. Bu maddeden kurtulmak için tedavinin oldukça zor olduğunu da belirtmek gerekir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı