Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Kocaeli’de düzenlenen 30. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, medya sektörünün karşı karşıya olduğu dönüşüme dikkat çekti. Çay, özellikle küresel dijital platformların artan etkisinin yerel ve ulusal basın üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu ifade etti.

Konuşmasında, medya sektörünün ekonomik sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve meslek etiği başlıklarında önemli bir süreçten geçtiğini belirten Çay, içerik üreticilerinin emeğini koruyan ve adil gelir paylaşımını sağlayan bir sistemin oluşturulmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Basın İlan Kurumu’nun 65 yıllık köklü geçmişiyle basının yanında olmaya devam ettiğini belirten Çay, sahada karşılığı olan ve somut sonuçlar üreten politikalar geliştirmeyi temel ilke edindiklerini dile getirdi. Bu doğrultuda basın temsilcileri, kamu kurumları ve akademik çevrelerle iş birliği içinde hareket ettiklerini ifade etti.

Çay, 2025 yılı itibarıyla iki binden fazla süreli yayına sağlanan kamu desteğinin 6 milyar lirayı aştığını belirterek, sektörün sadece resmi ilan ve reklam gelirlerine bağlı kalmadan yeni gelir modelleri geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında gazeteciliğin sadece hız değil, aynı zamanda doğruluk ve güvenilirlik gerektirdiğini vurgulayan Çay, artan dezenformasyon ortamında toplumun doğru haber alma hakkının korunmasının her zamankinden daha önemli hale geldiğini ifade etti.

Toplantıda söz alan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise, yerel basın için resmi ilan ve reklam gelirlerinin hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Kolaylı, sağlanan destek mekanizmalarının sektör açısından önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

Eğitim-İş’ten Siverek Saldırısına Tepki!
Eğitim-İş’ten Siverek Saldırısına Tepki!
İçeriği Görüntüle

Toplantı, basın sektörünün mevcut durumu ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi