Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜN), bilimsel alandaki uluslararası iş birliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. BEÜN Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümü tarafından düzenlenen "Matematiksel Modelleme, Analiz ve Simülasyon" (MMAS’25) Çalıştayı’nın açılış töreni, Prof. Dr. Masahiro Yamamoto’nun onuruna gerçekleştirildi. BEÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen, akademisyenler, öğrenciler ve senato üyeleri katıldı.

Tören, şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle devam etti. Açılış konuşmasında Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen, BEÜN’ün matematiksel modelleme alanındaki bilimsel katkılarını vurgularken, Prof. Dr. Yamamoto’nun bu sürece sağladığı katkılara da özel olarak değindi.

Kuraklık Alarmı! Su Tasarrufu İçin Bisiklet Turu Düzenlendi Kuraklık Alarmı! Su Tasarrufu İçin Bisiklet Turu Düzenlendi

Tokyo Üniversitesi öğretim üyesi olan ve aynı zamanda BEÜN’de dersler veren Prof. Dr. Masahiro Yamamoto da konuşmasında, çalıştayın kendi adına düzenlenmesinden dolayı büyük onur duyduğunu ifade ederek teşekkürlerini sundu. Yamamoto, BEÜN’deki öğrenci ve akademik kadroyla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ise konuşmasında matematiğin tüm bilim dallarının temel taşı olduğunu belirterek, BEÜN’ün bu alandaki öncü yaklaşımını anlattı. Konuşmaların ardından sponsorlar ile davetli bilim insanlarına teşekkür belgeleri takdim edildi.

Açılış töreni, toplu fotoğraf çekimiyle sona ererken, MMAS’25 Çalıştayı 2-3 Mayıs 2025 tarihlerinde yapılacak oturumlarla devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı