Çerkeş Kabak Köyü İçin Yeni İçmesuyu Hattı Hizmete Girdi Çerkeş Kabak Köyü İçin Yeni İçmesuyu Hattı Hizmete Girdi

ÖZELHABER/ Kurban Bayramı arefesi, İslam dininde büyük bir öneme sahip olan Kurban Bayramı'ndan önceki gündür. Bu gün, Müslümanlar için manevi hazırlıkların yapıldığı, arınma ve ibadetlerle geçirilen özel bir zamandır. Kurban Bayramından bir gün kala Çankırılı esnaflara ve vatandaşlara bayram yoğunluğunu ve hislerini www.cankirihaber.net olarak sorduk. 

Çankırı Çağrı Kuaför İşletmecisi Vedat Kaya, “ 32 yıldır bu mesleği yapmaktayım. Her sene olduğu gibi bu sene de bayram coşkusu yoğun bir şekilde yaşanmaya başladı. Hemşehrilerimizin İstanbul'dan, Ankara’dan Çevre illerden Çankırı'ya akın akın geldiklerinde işlerimizin yoğunluğunu anlayabiliyoruz. Kurban Bayramına son 1 gün kaldı Kurban Bayramı'nın gelmesiyle işlerimiz yoğunlaştı. Personel sayımızı iki katına çıkarttık her sene olduğu gibi arefe yoğunluğu, bayram yoğunluğu yine tekrar ediyor. Bugün arefe günü artık son günümüz. Yaklaşık bir haftadır gece 12:30’ a kadar çalıştığımız günler oldu. Bayramın gelmesini bekliyoruz mutluyuz, Heyecanlıyız, coşkuyla bayramı karşılamayı bekliyoruz. Kurban Bayramı'nın sağlıkla, sıhhatle, huzurla, mutlulukla herkesin geçinmesini temenni ediyorum. Kurbanlarımız paylaştıkça gönül dostlukları çoğalır.” şeklinde konuştu.

Bayram için son hazırlıkları yapan Atilla Alabaş, “Bayramın getirdiği aile saadeti ve İslami açıdan çok büyük bir önem arz etmesi şahsen benim için çok büyük bir değer toplu bir şekilde bir arada olmak hem toplum açısından hem de aile bağlarının kuvvetlenmesi güzel bir durum. Tabi ki her şey gibi küçük tatlı zorlukları var ama genel olarak büyük bir mutluluk tabi yanı sıra bayram ziyaretleri için yapılan hazırlıklar küçük tatlı telaşlar doğuruyor doğal olarak. Her şeyden önce köylerimize ve memleketlerimize giderken oluşabilecek kazalara ve olumsuzluklara da dikkat etmek gerekir kimsenin kaza ve olumsuzluklar yaşamasını istemeyiz. İslam aleminin bayramını şimdiden en içten dileklerimle kutlarım hayırlı bayramlar.” dedi.
 

Kaynak: Berkay Tozlu