Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, mahalle halkına korku dolu anlar yaşattı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi tamamen küle çevirdi. Alevlerin çevredeki diğer evlere sıçramaması için mahalle sakinleri ve itfaiye ekipleri yoğun çaba sarf etti.
Edinilen bilgilere göre, Vezirköprü ilçe merkezine yaklaşık 59 kilometre uzaklıkta bulunan Kızılkese Mahallesi’nde, İsmail Ay’a ait ahşap evde gece geç saatlerde yangın çıktı. Ahşap yapının da etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede bitişikte bulunan ve kullanılmadığı öğrenilen Ahmet Öztürk’e ait başka bir ahşap eve sıçradı. Yangının büyümesiyle birlikte alevler gökyüzünü aydınlatırken, mahallede büyük panik yaşandı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri, zaman kaybetmeden kendi imkânlarıyla müdahaleye başladı. Traktör tankerleri ve yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahaleler sayesinde alevlerin çevredeki diğer evlere yayılması engellendi. Vatandaşların çabaları, olası büyük bir facianın önüne geçti.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına profesyonel müdahalede bulunarak söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürdü. Ekiplerin yoğun ve uzun süren çalışmaları sonucunda yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı.
Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının ilk olarak İsmail Ay’a ait evde başladığını, ardından oturulmayan Ahmet Öztürk’e ait eve sıçradığını belirterek, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde yangının çevredeki evlere ulaşmadan söndürüldüğünü ifade etti.
Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacağını açıkladı.




