ÖZELHABER/ Korgun Ortaokulu’nun düzenlediği görsel sanatlar çalışmaları dönem sonu resim sergisinde sanatseverlerle buluştu. 05 Haziran Çarşamba günü Yunus AVM giriş katında açılan sergiye vatandaşların ilgisi yoğundu. Sergi açılışına Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, çok sayıda idareci, öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sinop'ta "Milletin Zaferi" Adlı Fotoğraf Sergisi Sinop'ta "Milletin Zaferi" Adlı Fotoğraf Sergisi

Korgun Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Duygu Dinçer, “Çankırı Korgun Ortaokulu'nun görsel sanatlar dersinde yapmış oldukları çalışmalar yer almaktadır. Ben Duygu Dinçer görsel sanatlar öğretmeniyim Eş durumu ile Çankırı'ya geldikten sonra burada ilk sergimi kendi memleketimde öğrencilerimle açmış bulunmaktayım. Yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde Serbest teknik, tuval tablo, kırk yama, tezhip çalışması gibi birçok çalışma yer almaktadır. Korgun ortaokulu beşinci sınıf, altıncı sınıf, yedinci sınıf ve sekizinci sınıf öğrencilerini kapsamaktadır” şeklinde konuştu.

Korgun Ortaokulu Öğrencisi Pınar Ermas, “Resim yaparken çok mutlu oluyorum. Huzurlu hissediyorum kendimi. Yani başka bir duygular yaratıyor kendimde. Bu resimleri yaparken hocalarımdan yardım alıyorum, Bazı ünlülerde ilham alıyorum çok mutlu oluyorum. Öğretmenlerime de çok teşekkür ederim bize çok yardım ettiler ilk defa sergi deneyimi yaşamamızı sağladılar.” İfadelerinde yer verdi.

Kaynak: Berkay Tozlu