Korgun Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin organizasyonuyla hayata geçirilen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, Korgun’da bilim dolu bir atmosfer oluşturdu. Korgun Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirilen etkinliğe, Korgun Kaymakamı Sayın Ferhat Gür de katılarak bilimle buluşan gençlere destek verdi.
Programın konuşmacısı olarak Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Doğdu Yücetürk yer aldı. Katılımcılara hitaben yaptığı sunumda su tasarrufunun önemi, bilimin toplumsal yaşamda oynadığı rol, bilimsel düşünme alışkanlığının gerekliliği ve güncel bilimsel gelişmeler üzerine dikkat çekici bilgiler paylaştı.
Özellikle çevre bilinci ve sürdürülebilirlik vurgusunun öne çıktığı söyleşide, gençlerin bilimle kurduğu bağ daha da güçlendirildi. Korgun Kaymakamı Ferhat Gür, etkinlik sonunda Doç. Dr. Yücetürk’e anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ederek bilime verilen desteğin altını çizdi.
Bu tür etkinliklerin gençlerde bilimsel farkındalık oluşturduğunu belirten yetkililer, programın ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasının planlandığını ifade etti.