Genç kıza “çok güzelsin” diyerek rahatsız etti
Genç kıza “çok güzelsin” diyerek rahatsız etti
İçeriği Görüntüle

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde jandarma ekipleri, Sultan Çiğdemi adlı endemik bitkinin korunması için saha kontrolleri gerçekleştirdi. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı tarafından düzenlenen “Endemik Türlerin Kontrolü” faaliyetinde, vatandaşlara Sultan Çiğdemi’ne zarar vermemeleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Koçarlı ilçesi Mersinbelen sınırlarında yetişen Sultan Çiğdemi, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20. maddesi K bendine göre korunuyor. Bitkiye zarar veren ya da koparan kişilere uygulanacak idari para cezası 557 bin 212 TL olarak belirlendi.

Kontroller sırasında, çiçeklenme döneminde olan Sultan Çiğdemi’nden herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı. Bitki, sonbahar mevsiminde ilk yağmurların ardından yaklaşık 15 gün açık kalıyor. Jandarma yetkilileri, vatandaşların endemik bitkileri koruma konusunda bilinçli olmalarını ve bitkilere zarar vermemelerini önemle vurguladı.

Jandarma ekiplerinin kontrolleri, Sultan Çiğdemi ve diğer endemik türlerin korunması amacıyla aralıksız olarak devam edecek. Bu çalışmalar, biyolojik çeşitliliğin korunmasına ve doğa dostu farkındalığın artırılmasına önemli katkı sağlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı