Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grup’ta sezonun en istikrarlı performanslarından birini sergileyen Çankırı FK, 13. hafta mücadelesinde deplasmanda Ladik Belediyespor ile karşı karşıya geldi. 4 Ocak 2026 tarihinde saat 14.00’te oynanan karşılaşma, yüksek temposu, kırmızı kartları ve kritik golleriyle dikkat çekti. Mücadeleden 2-1 mağlup ayrılan Çankırı FK, buna rağmen liderliğini korumayı başardı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraflar, ilk dakikalardan itibaren oyunun sertleşmesine neden oldu. Maçın 25. dakikasında Çankırı FK kırmızı kart görerek 10 kişi kaldı ve bu durum oyunun dengesini etkiledi. Sayısal üstünlüğü ele geçiren Ladik Belediyespor, 27. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Eksik kalmasına rağmen oyundan kopmayan Çankırı FK, ilk yarının son anlarında önemli bir reaksiyon gösterdi. 45+3. dakikada İlyaz Işık’ın attığı golle skora denge geldi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda baskısını yeniden artıran ev sahibi ekip, 62. dakikada bir kez daha gol bularak skoru 2-1 yaptı. Maçın ilerleyen dakikalarında tempo yükselirken, bu kez 75. dakikada Ladik Belediyespor kırmızı kart gördü ve iki takım da sahada 10 kişi kaldı. Kalan dakikalarda Çankırı FK beraberlik için baskı kursa da aradığı golü bulamadı.

Çankırı’da Kış Sporlarına İlgi Artıyor: Genç Sporcular Yetişiyor!
Çankırı’da Kış Sporlarına İlgi Artıyor: Genç Sporcular Yetişiyor!
İçeriği Görüntüle

Bu sonuçla birlikte Çankırı FK, sezonun 13. maçında ikinci mağlubiyetini almış oldu. Ancak daha önce oynadığı 12 karşılaşmada elde ettiği 11 galibiyetle topladığı 33 puan, ekibin BAL 4. Grup’taki liderliğini sürdürmesini sağladı. Çankırı FK’yı 32 puanla Çarşambaspor yakından takip ediyor.

Liderlik koltuğundaki yerini koruyan Çankırı FK, önümüzdeki haftalarda oynayacağı maçlarda puan farkını yeniden açmayı hedeflerken, zirve yarışının giderek daha da kızıştığı görülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi