Konya'nın Selçuklu ilçesinde dün akşam saatlerinde çöken 3 katlı binada arama-kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, bu çalışmalar için özel olarak eğitilmiş K9 köpeklerini bölgeye sevk etti. Anne "Hera" ve kızı "İglo", ulusal ve uluslararası sınavlarda üstün başarı gösteren köpekler arasında yer alıyor ve afetlerdeki başarılarıyla tanınıyor.

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun Konya. Selçuklu ilçesinde çöken binadaki arama-kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla köpeklerimiz 'Hera' ve 'İglo' ile bir ekibimizi hemen Konya'ya yönlendirdik. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşılmasını ve can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çorum'da Kar Yağışı Sebebiyle Takla Atan Otomobilde 3 Yaralı Çorum'da Kar Yağışı Sebebiyle Takla Atan Otomobilde 3 Yaralı

Kırıkkale İtfaiye Müdürü Murat Özçelik ise, "Kırıkkale Belediyesi olarak Konya'daki bina çökmesi sonrası köpekli arama-kurtarma ekibimizi gönderdik. Eğitimli köpeklerimiz, çalışmalarını bölgede sürdürecek" dedi.

K9 köpekleri "Hera" ve "İglo", afet bölgelerinde hayat kurtarmak için özel olarak eğitilmiş köpekler arasında yer alıyor ve daha önce birçok ulusal ve uluslararası görevde başarılar elde ettiler. Bu sefer de Konya’daki enkaz altındaki vatandaşlara ulaşabilmek için görev başında.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı