Bayramören Kaymakamlığı tarafından Oymaağaç Köyü’nde düzenlenen Mevlit programı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Kaymakam Hikmet Saka da iştirak ederek manevi bir atmosferin oluşmasına katkı sağladı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan ayetler, katılımcılar tarafından derin bir huzurla dinlendi. Ardından çeşitli dualar edilerek, toplumun birlik ve beraberliği için niyazda bulunuldu.

Kaymakam Saka, programda yaptığı kısa konuşmada, böylesine anlamlı bir etkinliğin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğine vurgu yaptı. Mevlitlerin sadece dini bir ritüel olmadığını, aynı zamanda toplumun manevi bağlarını kuvvetlendiren önemli anlar olduğunu belirtti.

Program sonunda köy sakinlerine çeşitli ikramlarda bulunuldu. Katılımcılar, hem manevi hem de sosyal açıdan dolu dolu geçen bu organizasyondan memnuniyetlerini dile getirdi.

Bayramören Kaymakamlığı, bu tür etkinliklerle hem dini değerlerin yaşatılmasını hem de toplumun bir arada olmasını hedefliyor. Oymaağaç Köyü’ndeki Mevlit programı da bu amaca hizmet eden güzel bir örnek olarak kayıtlara geçti.

Balıkesir Depreminde Yıkılan Bina Havadan Görüntülendi
Balıkesir Depreminde Yıkılan Bina Havadan Görüntülendi
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi