İzmir’in Bornova ilçesinde kayıp olarak aranırken ormanlık alanda gömülü halde bulunan 25 yaşındaki Mihriban Yılmaz’ın ölümüne ilişkin soruşturmada çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. Cinayet zanlısı F.İ.’nin emniyette verdiği ifade, olayın seyrini tamamen değiştirdi.

Bornova Ümit Mahallesi’nde yaşayan Mihriban Yılmaz’dan uzun süre haber alamayan yakınlarının kayıp ihbarı üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yapılan kamera incelemeleri, teknik takip ve saha çalışmaları sonucunda genç kadının cinayete kurban gittiği belirlendi. Soruşturma kapsamında F.İ. ile birlikte yardım ve yataklık yaptıkları değerlendirilen 4 kişi gözaltına alındı.

Zanlı F.İ.’nin yer göstermesiyle Yılmaz’ın cansız bedeni Pınarbaşı mevkiindeki ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulundu. Olayla ilgili yürütülen incelemeler, zanlının geçmişte şüpheli bir ölüm dosyasında da yer aldığını ortaya koydu. F.İ.’nin, 2023 yılında Manisa’da bir fabrikada yüksekten düşerek hayatını kaybettiği sanılan 23 yaşındaki Naile Büşra Sarıgül’ün ölümüyle de bağlantısının bulunduğu tespit edildi.

Emniyetteki ifadesinde olay günü Mihriban Yılmaz ile araç içerisinde tartıştıklarını anlatan zanlı, genç kadının kendisini tehdit ettiğini iddia ederek paniklediğini öne sürdü. Bağırmasını engellemek amacıyla ağzını kapattığını, bir süre sonra hareketsiz kaldığını fark ettiğini söyleyen F.İ., öldüğünü anlayınca cesedi ormanlık alana götürerek gömdüğünü itiraf etti.

Mihriban Yılmaz cinayetiyle ilgili soruşturma derinleştirilirken, Naile Büşra Sarıgül dosyasında elde edilen DNA bulguları ve mesaj kayıtları üzerine eski dosya da yeniden açıldı. Zanlı F.İ., her iki olayla ilgili olarak ‘kasten öldürme’, ‘tasarlayarak öldürme’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

144 Promil Alkollü Sürücü Ölüme Sürdü: İki Can Gitti
144 Promil Alkollü Sürücü Ölüme Sürdü: İki Can Gitti
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İhlas Haber Ajansı