Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve özel sektör ortaklığıyla başlatılan Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı, kadınların dijital iş gücüne etkin katılımını sağlamak amacıyla örnek bir eğitim modeli sunuyor.

Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat’tan seçilen üniversite son sınıf öğrencisi ve mezun 50 kadın, dijital dünyanın ihtiyaç duyduğu niteliklerle donatılarak “İş ve Veri Analisti” olarak yetiştiriliyor. Program kapsamında katılımcılara, IIBA (International Institute of Business Analysis) standartlarına uygun olarak Uluslararası İş Analizi Metodolojisi, Veri Analizi, Veri Görselleştirme ve güncel teknolojik araç kullanımı gibi alanlarda yoğun eğitim veriliyor.

Dijital Dönüşümle Altın Üretimini ve İş Güvenliğini Artırıyor Dijital Dönüşümle Altın Üretimini ve İş Güvenliğini Artırıyor

Eğitim süreci, 9 Nisan’da başlayan oryantasyonla start aldı ve hem çevrim içi hem de yüz yüze oturumlarla Haziran sonuna kadar devam edecek. Katılımcılar sadece teknik değil, aynı zamanda kavramsal gelişimlerine de katkı sağlayacak şekilde mentorluk, liderlik, öz denetim, müşteri ilişkileri yönetimi ve vizyon geliştirme gibi alanlarda da destekleniyor. SQL ve Power BI gibi araçlarla teknik becerilerini artıran katılımcılar, iş dünyasındaki gerçek ihtiyaçlara da doğrudan hazırlanıyor.


18 Nisan’da Samsun’da düzenlenen “Vizyon Atölyesi” etkinliği, liderlik ve stratejik farkındalık üzerine yapılan atölye çalışmalarıyla programın önemli duraklarından biri oldu. İş dünyası temsilcileriyle yapılan buluşmalar ve birebir mentörlük süreçleri ise katılımcıların sektöre entegrasyonunu hızlandırmayı amaçlıyor.

Kuzeyin Dijital Yıldızları, sadece kadınların bireysel kariyerlerine değil, aynı zamanda Orta Karadeniz bölgesinin dijital dönüşümüne kadın eliyle yön verme hedefine de katkı sunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı