Kontrolden Çıkan Scooter Araca Çarptı: Sürücü Hastaneye Kaldırıldı
Kontrolden Çıkan Scooter Araca Çarptı: Sürücü Hastaneye Kaldırıldı
İçeriği Görüntüle

Çankırı Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde faaliyet gösteren Giyim Üretim Atölyesi, açılan kurslarla birlikte üretmeye ve mesleki eğitime katkı sunmaya devam ediyor. Merkezde yürütülen iki ayrı giyim üretim kursunda, toplam 50 kursiyer hem teorik hem de uygulamalı eğitim alarak meslek edinme yolunda önemli bir adım atıyor.

Kurslar kapsamında kursiyerler tarafından kadın, erkek ve çocuk giyim ürünleri titizlikle hazırlanıyor. Aralık ayı içerisinde üretilen ürünlerin bir bölümü ise Halk Eğitim Merkezi binasının giriş katında oluşturulan fuaye alanında sergilenerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergilenen ürünler, kursiyerlerin kısa sürede kazandıkları beceriyi ve üretim kalitesini gözler önüne serdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Cengiz, giyim üretim kurslarına olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Cengiz, 2026 yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezi binasında yeni alınan dikiş makineleri ve modern teçhizatların da katkısıyla mevcut kurs sayısının ikiden üçe çıkarılmasının planlandığını ifade etti.

Ayrıca Cengiz, Çankırı Valiliği’ne bağlı Aile Destek Merkezi bünyesinde de yeni bir giyim üretim kursunun açılmasının hedeflendiğini, bu sayede daha fazla vatandaşın meslek edinme imkânına kavuşacağını dile getirdi. Açılacak yeni kursların, özellikle kadınların üretime ve istihdama katılımını artırmasının amaçlandığı vurgulandı.

Yetkililer, yeni açılması planlanan giyim üretim kurslarına katılmak isteyen vatandaşların Çankırı Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne şahsen başvuru yapmaları gerektiğini hatırlattı. Halk Eğitim Merkezi’nde sürdürülen bu çalışmalar, hem bireysel gelişime hem de yerel ekonomiye katkı sağlaması açısından önem taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi