İstanbul Boğazı’nda makine arızası nedeniyle sürüklenmeye başlayan 11 metrelik tekne, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı. İçerisinde 2 kişinin bulunduğu tekne, makine arızası sonucu kontrolünü kaybederek sürüklenmeye başladı. Bu durumun fark edilmesiyle birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı KEGM-3 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botu olay yerine sevk edildi.

Bandırma’da ATV Kazasında 12 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
Bandırma’da ATV Kazasında 12 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Ekipler, sürüklenen tekneyi başarılı bir şekilde yedekleyerek Yenikapı sahiline güvenle yanaştırdı. Olay sırasında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Kıyı Emniyeti’nin zamanında müdahalesi, olası bir kazanın önüne geçerken deniz trafiğinin de güvenli şekilde devam etmesini sağladı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı’nda deniz güvenliğinin sağlanması ve acil müdahalelerin gerçekleştirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Makine arızası gibi beklenmedik durumlarda hızlıca devreye giren ekipler, bölgedeki deniz trafiğinin akışını da kontrol altında tutuyor.

Yenikapı’ya çekilen tekne üzerinde gerekli incelemelerin yapılacağı ve arızanın giderilmesi için teknik destek sağlanacağı bildirildi. Böylece deniz ulaşımında yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı