Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Böcek Şenlik Okulu ile iş birliği ile yapılan çalışmada renkli görüntüler yer aldı.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cem Özkan ve ekibi  öğretmen, veli ve öğrencilere yönelik bilimin eğlenceli yönlerini kullanarak ekoloji bilincini geliştirmeye ve bilimsel çalışmaya özendiren keyifli bir sunum yaptı. Okul bahçesinde  böcek şenlik okulu tarafından kurulan böcek koleksiyonu katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

İpek böceği, gergedan böceği, kelebekler ve boya yapımında kullanılan böcekleri yakından görme fırsatı bulan öğrenciler eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardılar.  Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün de katılım sağladığı programda, canlıların hayatımızdaki yeri, önemi ve çevresel duyarlılığa dikkat çekildi. Böceklerle Ekoloji Eğitimi'nde ayrıca, bahçe oyunları ve boyama etkinlikleri de gerçekleştirildi.

Kaynak: Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kastamonu Üniversitesi'nin 'Güçlü Anne Güçlü Özel Birey' Projesiyle Anneler ve Özel Bireyler Bir Arada Kastamonu Üniversitesi'nin 'Güçlü Anne Güçlü Özel Birey' Projesiyle Anneler ve Özel Bireyler Bir Arada

Kaynak: Haber Bülteni