Çankırı'da Uluslararası Çankırı-Ilgaz Nolana Sanat Çalıştayı Sergisi Düzenlendi Çankırı'da Uluslararası Çankırı-Ilgaz Nolana Sanat Çalıştayı Sergisi Düzenlendi

ÖZEL HABER/ Çankırı'ya bağlı Ilgaz Belediye'sinde Erkek Kur'an Kursu açmak için çalışmalar başladı. Bugün öğlen saatlerinde kursun temeli atıldı.

Whatsapp Image 2024 04 29 At 13.06.44Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Kur'an Kursunun temel atma törenine katılım sağladı. Ilgaz Belediyesi ise bu anları resmi sosyal medya hesaplarında paylaştı. 

Whatsapp Image 2024 04 29 At 13.06.44 (1)

Yapılan paylaşımda "Erkek Kur’an Kursu temeli atıldı. İlçemiz Yavuz Mahallesi’nde bugün Erkek Kur’an Kursu temeli atıldı. Saat 10.30’da başlayan temel atma törenine, Kur’an kursunun tüm masraflarını karşılayan hayırsever iş insanı Şükrü Yeşiloğlu, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz, Belediye Başkanımız Mehmed Öztürk, Belediye Meclis Üyelerimiz İsmail Demirci ve Ertuğrul Karabıyık, önceki dönem Belediye Başkanlarımızdan Cevdet Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Bahçeci, İlçe Müftü Vekili Kenan Gür, erkek hafızlık Kur’an talebeleri ile Yavuz Mahallesi Muhtarı ve vatandaşlar katıldı. Temel atma töreninden önce Belediye Başkanımız Kur’an kursunun bulunduğu alanda incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların taleplerini dinledi. Programın devamında kurban kesildi ve dua edildi. Duanın ardından beton mikser butonuna basılmasıyla temel atma törenine geçildi. Kur’an Kursu ile ilgili Belediye Başkanımız şu ifadelerde bulundu:
“Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir.” (Tirmizî, İlm, 14.) Dinimiz İslam'a hizmet için Yavuz Mahallesi Şeyh Şakir Efendi Camiinin yerleşkesinde, hafızların yetiştirileceği Erkek Kur'an Kursu'nun temelini attık. 2019 yılında ilçemize kazandırdığı Kız Kur'an Kursu'nun ardından, ikinci eseri olarak Erkek Kur'an Kursu'nu yaptıran Hacı Şükrü Yeşiloğlu'na; Kur’an-ı Kerim’i bilen, anlayan ve hayatına yansıtan bir gençliğin yetişmesine vesile olduğu için ilçemiz ve tüm Kur'an sevdalıları adına teşekkür ederim. İlçemiz adına yapılan her güzel işin, her güzel çalışmanın takipçisiyiz. Temelini attığımız Erkek Kur'an Kursu ilçemize hayırlı olsun. Tüm çabamız, tüm gayretimiz, çalışma ve enerjimiz daha güzel bir Ilgaz için…” diye konuştu." şeklinde açıklama yapıldı.

Muhabir: Şulenaz Durlanık