Ilgaz Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü web sitesi üzerinden yapılan bir paylaşımda, Koruma altında olan ve korunması gereken türler arasında yer alan Anadolu şeritli semenderin Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda görüntülendiği paylaşıldı. Anadolu şeritli semenderin korunması gereken (NT) sucul türleri arasında yer aldığının belirtildiği paylaşımda, “Anadolu Şeritli Semenderi, (Ommatotriton nesterovi) Kuzey Anadolu'ya özgü endemik ve Ilgaz Dağı Milli Parkı hedef türleri arasında yer alıyor. Korunması gereken (NT) sucul türleri arasında yer alan Anadolu Şeritli Semenderinin (Ommatotriton nesterovi) yaşam alanları ise durgun su birikintileri.

Alva Köyü’nden Köy Hizmetlerinden Emekli Ahmet Yaman Vefat Etti Alva Köyü’nden Köy Hizmetlerinden Emekli Ahmet Yaman Vefat Etti

Ilgaz Dağı Milli Parkı sahip olduğu zengin biyolojik çeşitlilik değerleriyle Türkiye'nin önemli doğa koruma alanları arasında yer alıyor. Endemik bitki türleri ile nesli tehlike altında birçok bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Kaynak: Burak Kaya