1982 yılında İstanbul'da dünayay gelen Hüseyin Yücel, aslen Giresunludur. Yücel, Saint Benoit Lisesi'nde başlayan akademik yolculuğunu, Fransa'nın en prestijli üniversitelerinden biri olan Paris 1 Panthéon-Sorbonne’dan ekonomi ve işletme alanında lisans derecesi alarak sürdürdü. 

2005 yılında Türkiye sektörüne geri dönen Yücel, aile şirketlerinde farklı roller üstlenerek kariyerinde hızla ilerledi. 2011 yılında Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları'nın CEO'luğuna seçildi. Bu süre zarfında eğitim kurumlarının stratejik yönetiminde önemli başarılara imza attı. 

Whatsapp Image 2024 06 26 At 14.42.58Eğitimde sporun öneminin bilincinde olan Yücel, 2017 yılında Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Basketbol Takımı'nı kurarak gençlere spor yapma olanağı sağladı. Takımın kuruluşunun ilk yılında bir üst lige yükselmesi ve 2022 yılında FIBA Europe Cup'ta şampiyon olması Yücel'in spordaki liderlik becerisini ortaya koyan önemli başarılardan biridir. 

Futbol tutkusuyla da bilinen Yücel, 2018-19 sezonunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlık görevlerini üstlenmiştir.

Hüseyin Yücel'in spor kariyeri

Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü'nü kurduktan kısa bir süre sonra takımı başarıyla üst lige taşıdı. Kulüp 2022'de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazandı. Basketbol tutkunu ve spora büyük önem veren Hüseyin yücel, aynı zamanda futbola olan tutkusuyla da tanınmaktadır.

Kemal Gülen kimdir? Neden gündemde? Kemal Gülen kimdir? Neden gündemde?

Whatsapp Image 2024 06 26 At 14.43.35

Hüseyin Yücel serveti

Hüseyin Yücel'in net serveti kesin rakamlarla her zaman gizli tutulsa da, iş dünyasındaki başarıları ve şirketlerinin büyüme göstergeleri, onun milyonlarca dolarlık bir servete sahip olduğunu anlamak için yeterlidir.

Kaynak: Haber Merkezi