ÖZEL HABER/Çankırı Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)’tarafından yangın farkındalık eğitimlerine devam ediliyor.
Çankırı’nın Yapraklı ilçesine bağlı Belibedir, Ayva, Çiçek, Dağovacık, Yeşilyayla ve Müsellim köylerinde köy sakinlerine Afet Farkındalık ve Yangın farkındalık eğitimleri verildi.

Sıcaklıklar düşüyor! Çankırı'da hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar düşüyor! Çankırı'da hafta sonu hava nasıl olacak?

Ülkemizde son yıllarda yaşanan afetler ve yangıların oranın artması sebebiyle Çankırı İl AFAD Müdürlüğü ekipleri köy köy çalışma yaparak köylülerle bir araya geliyor. Köylerde Afetlerde ve yangınlarda yapılması gerekenler hakkında eğitimler düzenleyerek. Vatandaşları afetlere karşı bilinçlendiriyor.
Ormanlarımızın son yıllarda yangınlar sebebiyle aldığı hasarları en aza indirgemek için yapılan çalışmalar sürdürülüyor.

Yapraklı Ilçemizde Gerçekleştirilen Faaliyetler Kapsamında, Belibedir, Ayva, Çiçek Köylerinde • Afet Farkındalık,• Yangın Farkındalık Eğitimleri Verildi.@Afadbaskanlik @Ahmetmatur25

2023 Yılında çıkan yangınlar

Geçtiğimiz 2023 yılı yangınları ile ilgi Orman Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre; 2023 yılında adet olarak en çok orman yangını Fethiye, Köyceğiz, Dalaman, Milas, Marmaris ve Nazilli Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı, Göcek, Karaçam, Çaldere, Ortaca Akköprü, Güvercinlik, Ören, Marmaris, Karaca ve Yenice Orman İşletme Şefliklerinde çıktı.

Kaynak: Burak Kaya