Çankırı Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Proje Sergisi düzenledi. Proje yürütücüsü Emine Gülden rehberliğinde öğrenciler tarafından projeler hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Proje sergisinde öğrenciler tarafından öğretmenleri danışmanlığında hazırlanan 14 proje yer aldı.
Proje sergisinin açılış törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Arif Kırkpınar, İlker Kendir, okul yöneticileri, öğretmenler ve ortaokula ismini veren Şehidimizin ailesinden Mehmet Coşkuner katılım sağladı.
Anaokulu öğrencilerinin de katılım sağladığı TÜBİTAK 4006 Proje Sergisinde yer alan çalışmalar katılımcılar tarafından dikkatle incelendi. Sergide, araştırma ve inceleme alanlarında yenilikçi fikirlerden oluşan faydalı model ve tasarımlar yer aldı. Enerji Dönüşümü, Asitli İçeceklerin Diş Sağlığına Etkisi ve Sanatla Şekillenen Endemik Bitkiler başlıklı projeler dikkat çekerken, araştırma alanında oluşturulan "Okulumuzdaki Teknolojik Rahatsızlıklar" konulu çalışma günümüzde en büyük sorunlardan olan teknoloji bağımlılığı konusunda bilinmeyenlere ışık tuttu. Okul bünyesinde gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, projede çocuklarda gözlemlenen teknolojik bağımlılık çeşitleri ve bunlarla başa çıkma yollarına dair bilgilere yer verildi.

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu başladı KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu başladı

Hayallerindeki Projeleri Sergilediler

Kaynak: İl Milli Eğitim Müdürlüğü